IDŐUTAZÁS - Történetek fotózásról, modellekről

Vissza a kezdetekhez ...

2019. február 02. - Lukács István Pisti

Blogom főszereplői azok a lányok lesznek, akik főleg a 80-90's évek valamint a 2000's évek első felében foglalkoztak a modellség nagy gondolatával.
-DE! mielőtt ide megérkezünk engedjétek meg, hogy történelmet idézzek és nagy léptekkel visszamenjünk az alapokhoz az első Miss Hungary megrendezéséhez ami nagy érdeklődést keltett a lányokban, és sokan vélték, hogy szépségüknek köszönhetően valami megcsillanhat a számukra is.
Most lehet, hogy megdöbbenést okozok, de sajnos kevesen tudják, hogy 1929 évben rendeztek első alkalommal szépségversenyt Magyarországon, amelynek győztese a történelemben először megnyerte a Miss Europe címet is.
A versenyre 218 lány jelentkezett.                                                                                simon-boske-bloghoz.jpg
Az első Miss Hungary Szépségkirálynő egy keszthelyi lány, Simon Böske lett.
Ezt követően a háború előtt még 11 éven át 1940 -ig minden évben megrendezték
a Miss Hungary-t, aztán hosszú szünet következett.
Évtizedekkel később 1985 -ben indult újra.
Sokan ezt a Miss Hungary-t ismerik első szépségversenynek, melyre több mint
2200 lány jelentkezett.
Mint tudjuk, ezt is egy balatoni lány Fonyódról, Molnár Csilla nyerte aki 1986-ban öngyilkos lett,  molnar-csilla-bloghoz.jpg
de szerintem Csilla etelon maradt mai napig is. (Most, 2019-ben lenne 50 éves.)
A Miss Hungary hol volt, hol nem volt, de erről és egyéb szépségversenyekről majd később
bővebben is beszélünk.
A 90's évektől beindultak a szépségversenyek és modellversenyek.
A legnagyobbak között megjelent a Miss Universe Hungary, a
Look Of The Year modellverseny, Super Model, stb. (Ezekről később bővebben.)

Tucatszámra nyiottak modellügynökségek, megalapozatlan, illegális modelliskolák, ahová tulajdonképpen bárki bejuthatott és bejuthat most is, csak ki tudja fizetni a borsos áron nyújtott ''nagy semmit.''
Azért természetesen voltak és vannak jó nevű emberek, ügynökségek is akik profi modelleket neveltek, ezért majd rövidesen róluk is szó lesz.

Elérkeztünk a 90's illetve 2000's évekhez ami már azokat a lányokat fémjelzi akiket fotóztam és itt folyamatosan bemutatásra kerülnek, sokan beszélni fognak magukról.

A folytatásban exkluzív beszélgetést olvashattok egykori felfedezettemről, Fórián Szilviről 1994 Miss Universe Hungary szépségkirálynőjével készült beszélgetésünkből olyan témákból ami máshol soha nem került szóba.

A bejegyzés trackback címe:

https://lukacsistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr914604796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása